Херсонці з пошкодженого росіянами театру та миколаївські артисти завітали до Одеси зі спектаклем (фото)

Херсонці з пошкодженого росіянами театру та миколаївські артисти завітали до Одеси зі спектаклем (фото)

Зараз Херсон перебуває під щільним обстрілом з боку ворога та проведення вистав на великій сцені неможливе. Але завжди у наш складний час є підтримка колег-театралів. Вистава «Котигорошко проти вікінгів» є спільним проєктом Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша з «Фестивальним центром» та Миколаївського академічного художнього драматичного театру. 10 березня колег з цією театральною постановкою радо приймали в Одесі у Музично-драматичному українському театрі ім. В. Василька.

На спектаклі «Котигорошко проти вікінгів» в Одесі побувала фотокореспондентка Української Служби Інформації Наталя Довбиш.

Сьогодні в Одеському українському театрі у виставі участь взяв сам режисер херсонського театру – Сергій Павлюк. На сцену він вийшов замість актора, який захворів. Але у рідному Херсоні під окупацією, не маючи змоги проводити театральні вистави, Сергій Павлюк організовував мітинги, за що потрапляв на допити до рашистів. Тоді Сергій з сім’єю деякий час переховувався в одному з готелів у центрі Херсону, а згодом йому вдалося вивезти сім’ю у безпечне місто на вільну територію України. Чоловік продовжив роботу, а після деокупації Херсона повернувся у рідне місто.

Херсонський обласний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша за час війни зазнав значних пошкоджень внаслідок обстрілів, скоєних російською армією. Тому виникла ідея колаборації та співпраця з Миколаївським академічним художнім драмтеатром.

Одним зі спільних проєктів став спектакль – «Котигорошко проти вікінгів», з яким 10 березня творчий колектив приїхав до Одеси: сімейний мюзикл, створений за п’єсою Альони Мовчан.

Це історія про звичайного хлопчика, який не вирізнявся надзвичайною силою, проте мав міцний дух та добре серце. І коли на рідну землю напали вікінги, саме він став для своєї сім’ї єдиною надією на порятунок. Котигорошко скував собі булаву, отримав корисні поради від волхвині Ведани та вирушив на пошуки ярла Сіроборода. На своєму шляху хлопець зустрів побратимів лісоруба Вернидуба, шахтаря Вернигору та пастуха Крутивуса, разом з якими й подолав зло.

Така собі казка з підтекстом сьогодення. Тому ця вистава викликає інтерес у дорослих глядачів.

Глядачі сприйняли виставу дуже тепло. А під час виходу артистів на сцену після спектаклю до них приєдналися Артем Свистун та Олександр Книга– директори миколаївського обласного і херсонського театрів.

Окрема подяка Одеському академічному українському музично-драматичному театру ім. В. Василька за гостинність та плідну співпрацю! Дякуємо всім залученим, а також нашим любим глядачам за неймовірну підтримку! – висловили подяку одеситам херсонці.



Загрузка...