Речник Повітряних сил ЗСУ про нічний удар по Одесі ракетами «Іскандер-М»

Речник Повітряних сил ЗСУ про нічний удар по Одесі ракетами «Іскандер-М»

Біля опівночі 30 квітня ворог завдав чергового ракетного удару по Одесі, внаслідок чого загинуло троє людей, ще троє були поранені. Також постраждали житлові будинки – вибито вікна та двері. У прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що удар був нанесений трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Ілля Євлаш наголошує, що таким чином ворог продовжує чинити терор та залякувати населення:

«Як ми бачимо, ворог обрав собі за ключову ціль місто Одеса, як раніше він бив і продовжує бити в тому числі по Харкову. Зараз він атакував трьома балістичними ракетами «Іскандер-М» густонаселені райони міста Одеса, внаслідок чого загинули та постраждали люди. Звичайно, що це черговий прояв кровожерливого обличчя російського терору. Ні на що інше, аніж на залякування, дестабілізацію обстановки, ця атака не покликана».

Окрім того, речник Повітряних сил ЗСУ звернув увагу на тому, що балістичні атаки відбивати вкрай складно:

«По Одесі, так само як і по Харкову, досить невелика відстань до населеного пункту, і балістичні ракети є досить потужними й складними в перехопленні. Знаємо, що лише один комплекс, який уже неодноразово довів свою ефективність в бою, здатен протистояти балістиці – це Patriot (американський зенітний ракетний комплекс – Авт.), і ми потребуємо більше таких систем, а саме ракет до них, аби боротися з російським терором, зберегти життя, здоров’я наших дітей, рідних, близьких від російського терору».

Фото – ілюстративне

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...