Житель Білгорода-Дністровського постане перед судом за незаконні оборудки з боєприпасами

Житель Білгорода-Дністровського постане перед судом за незаконні оборудки з боєприпасами

Обвинувальний акт відносно чоловіка поліцейські скерували до суду. За скоєне правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі.

Викрили, задокументували та припинили протиправні дії зловмисника співробітники Білгород-Дністровського районного відділу поліції спільно з оперативниками Департаменту військової контррозвідки СБУ, під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, за підтримки спеціалістів управління вибухотехнічної служби поліції Одеської області.

В результаті проведених заходів у березні поточного року правоохоронці затримали фігуранта в центрі Білгорода-Дністровського під час збуту за три тисячі гривень осколкової гранати. Вилучивши бойовий припас та гроші, правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем мешкання чоловіка, де виявили та вилучили арсенал різних боєприпасів, серед яких – різнокаліберні набої, постріли, гранати. Те, що все відноситься до справних боєприпасів, було підтверджено висновком проведеної судово-балістичної експертизи. Також встановлено, що небезпечні предмети фігурант привіз із зони бойових дій.

«На час слідства за нашим клопотанням суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. А зібравши достатньо доказів, ми висунули йому обвинувачення у придбанні, зберіганні, носінні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування  завершено і обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Нагадаємо: відповідно до ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини



Загрузка...