Десять тисяч тонн рослинної олії було знищено внаслідок ракетного удару по агропромисловому підприємству на Одещині 19 квітня

Десять тисяч тонн рослинної олії було знищено внаслідок ракетного удару по агропромисловому підприємству на Одещині 19 квітня

19 квітня близько 15:00 години було завдано удару балістичною ракетою по сінгапурському агропромисловому підприємству на Одещині, яке спеціалізується на виготовлені та перевалці рослинних олій. Внаслідок цього було зруйновано 10 резервуарів для зберігання готової продукції та знищено понад 10 тисяч тонн рослинної олії у резервуарах. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Через російську атаку було пошкоджено термінал перевантаження рослинних олій та інше виробниче обладнання підприємства. За розрахунками державних інспекторів було встановлено засмічення земельної ділянки металевими уламками та продуктами горіння загальною площею понад 500 квадратних метрів – сума збитків складає майже 37 мільйонів гривень.

Також встановлено забруднення земельних ділянок рослинною олією загальною площею понад 3 тисячі квадратних метрів – сума збитків склала 20,2 мільйона гривень.

Інформацію передано до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України для формування єдиного реєстру збитків, що завдані довкіллю в результаті збройної агресії.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА



Загрузка...