Моряк з Ізмаїльського району попався на спробі контрабанди наркотичної речовини: як його покарав суд?

Моряк з Ізмаїльського району попався на спробі контрабанди наркотичної речовини: як його покарав суд?

Ізмаїльський міськрайонний суд визнав чоловіка винним у переміщенні наркотиків через державний кордон та призначив йому покарання у вигляді величезного штрафу. Скільки саме заплатить моряк, дізнавалася “Махала” з судового реєстру. 

Уродженець села Новоселівка Кілійської громади, перебуваючи на теплоході «MARABU» під прапором Словакії, сховав у своїй каюті згорток із канабісом. Коли судно, на якому перебував чоловік, проходило через митний пост «Ізмаїл», каюту моряка перевірили митники спільно прикордонниками, в ході чого було виявлено приховані наркотики загальною масою 0,62 г.

Наркотичну речовину вилучили, а проти чоловіка відкрили справу за контрабанду. 

У судовому засіданні чоловік повністю визнав себе винним, детально розповів про обставини злочину та щиро розкаявся в його вчиненні. Він пояснив, останні декілька років страждає через сильний біль у руці, а також від стресу через важку хворобу матері. Канабіс допомагав йому заспокоїтися, тож він вирішив взяти його із собою в рейс. 

У день затримання він приніс із собою на теплохід канабіс та сховав його. Після обіду судно мало виходити до Румунії з Ізмаїлу, тож на теплохід прийшла перевірка, яка виявила наркотики.

Суд врахував щире каяття підсудного, а також той факт, що він є опікуном тяжкохворої матері і є єдиним годувальником в родині. Тому, замість позбавлення волі, суд призначив йому покарання у вигляді 204 000 гривень штрафу. Крім того, він має сплатити на користь держави 3786,4 грн за залучення експертів

Джерело: mahala



Загрузка...