Минає п’ята річниця з дня загибелі Захисника України з громади Ізмаїльського району

Минає п’ята річниця з дня загибелі Захисника України з громади Ізмаїльського району

Сумна звістка про загибель захисника України Дениса Козьми – мешканця с. Приозерне, сколихнула Суворовську селищну територіальну громаду п’ять років тому – 1 травня 2019 року. Пам’яті захисника присвятили допис на Фейсбук-сторінці Суворовської селищної ради, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Нагадаємо, Денис Козьма пішов на фронт добровольцем на самому початку війни – в середині серпня 2014 року. Таке рішення прийняв після подій 2 травня в Одесі, учасником яких він був. Мріяв лише про одне — щоб ця жорстока війна якнайшвидше закінчилася і в Україні настав мир… Тоді захисник вступив добровольцем у 28-му бригаду. У 2015 році він обороняв Мар’янку, а з осени осені цього ж року перевівся до морської піхоти – був старшим матросом, командиром відділення безпілотних авіаційних комплексів.

1 травня 2019 року сталося зіткнення із противником біля села Миколаївка Донецької області розпочався бій. Група українських військовослужбовців потрапила під обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під час бою і пропав Денис Козьма. Тіло вбитого Захисника бойовики так званої днр передали українській стороні 8 травня.

Поховали Героя у рідному Приозерному.

«Ми всі у вічному боргу перед батьками Дениса за виховання сина-героя, який віддав своє життя за незалежність, свободу, за чисте небо над Україною, за всіх нас…Пам’ятаємо про нашого Героя, як про людину міцну духом і нескорену, людину, котра віддала своє життя заради нашого мирного майбутнього у вільній та незалежній Україні!», – зазначили у Суворовській селищній раді.

Підготувала Амєлія МИЙНОВА

Джерело: Юг.Today



Загрузка...