ВЕБІНАР З ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА ВІДКРИТИХ ДАНИХ(фото)

ВЕБІНАР З ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА ВІДКРИТИХ ДАНИХ(фото)
01 травня представники відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ізмаїльської РДА взяли участь у вебінарі «Публічна інформація та відкриті дані». Це перший із серії двох вебінарів щодо роботи з відкритими даними.
На вебінарі обговорили загальні засади доступу до публічної інформації; визначили поняття та ознаки відкритих даних, а також їх переваги для органів державної влади; дізнались про умови та способи знеособлення наборів даних.
Що таке публічна інформація?🤔
✍Публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, а також у інших розпорядників, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації».
Що таке «публічна інформація у формі відкритих даних»❓
📇Публічна інформація у формі відкритих даних – це публічна інформація у форматі, що дозволяє її автоматизоване оброблення електронними засобами, вільний та безоплатний доступ до неї, а також її подальше використання.
Розпорядники інформації зобов’язані надавати публічну інформацію у формі відкритих даних на запит, оприлюднювати і регулярно оновлювати її на єдиному державному веб-порталі відкритих даних та на своїх веб-сайтах.
Хто може подавати запит?
Запит можуть подавати:
✔фізичні особи;
✔юридичні особи;
✔об’єднання громадян без статусу юридичної особи.
❗Ці запитувачі мають рівні права на публічну інформацію.
‼Суб'єкти владних повноважень не можуть подавати запит на доступ до публічної інформації.
🤝Дякуємо спікерам вебінара Марині Бобраніцькій - начальник управління системного розвитку надання адміністративних послуг, Марині Остренській - експерт з відкритих даних Фонду Східна Європа, модератору Катерині Печончик - начальник відділу розвитку мережі, підвищення якості надання адміністративних послуг та ведення реєстру адміністративних послуг.


Загрузка...