Ізмаїльське управління водного господарства чекає на нових «квартирантів»: екологічна оселя вже готова

Ізмаїльське управління водного господарства чекає на нових «квартирантів»: екологічна оселя вже готова

Нова гніздова платформа дає надію на розмноження кучерявого пелікана в українській частині дельти Дунаю.

На острові Єрмаків спільними зусиллями Rewilding Ukraine та Ізмаїльське Управління Водного Господарства побудовано нову гніздову  платформу для кучерявих пеліканів. Про це ГО Rewilding Ukraine повідомила на своїй сторінці в Фейсбук, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Платформа вкрита очеретом і прикрашена муляжами пеліканів. Останні мають залучити справжніх птахів до гніздування.

У попередні роки команда побудувала ще три платформи в інших частинах Дунайського біосферного заповідника та на Придунайських озерах.

Оскільки природних місць для гніздування стає все менше через зникнення водно-болотних угідь по всій Європі, такі платформи забезпечують життєво важливу підтримку. У Болгарії подібні платформи, також побудовані в рамках ініціативи «Шлях життя пелікана», допомогли створити нові гніздові колонії кучерявих пеліканів. Ці платформи є тимчасовими рішеннями, поки не буде реалізовано масштабне відновлення водно-болотних угідь.

«Шлях життя пелікана», що координується Rewilding Europe та фінансується Програмою LIFE та Arcadia Fund, має на меті збільшити популяцію кучерявого пелікана у південно-західній Європі шляхом зменшення загроз та покращення середовища існування виду.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: «Юг.Today»



Загрузка...