Легендарний острів на Ізмаїльщині потерпає від ударів російськими КАБами

Легендарний острів на Ізмаїльщині потерпає від ударів російськими КАБами
Острів Зміїний, що розташований у Вилківській громаді Ізмаїльського району, періодично зазнає ударів російськими керованими авіаційними бомбами (КАБами). Про це сьогодні, 3 травня, в етері телеканалу «Freedom» розповів речник Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук, передає “Бессарабія INFORM”. 
“Ворог періодично намагається завдавати туди ударів, задіявши авіацію. Повернути під контроль цей острів росіяни не можуть. Вони це також розуміють. Тому вони сподіваються якимось чином ускладнити нашу роботу – періодично туди можуть скидати КАБи”, – повідомив речник.
Водночас, за його словами, цей острів є ключовим елементом у контролі цивільного судноплавства в цьому районі.
“І росіяни це, звісно, розуміють. Тому вони, в принципі, його захоплювали свого часу. Ну, там ситуація теж стабільна, незмінна”, – зазначив Дмитро Плетенчук.
Нагадаємо, 30 червня окупанти спішно втекли зі Зміїного після сильних ударів ЗСУ. Техніку та зброю, яку не змогли забрати з собою, загарбники знищили. Щоб не визнавати нищівної поразки від українських воїнів, втечу зі Зміїного в Росії назвали “жестом доброї волі” та бажанням зберегти життя особового складу, який потрапив під потужний вогонь українських захисників.
Незабаром, 7 липня, після зачистки, на звільненому від окупантів острові Зміїний підняли прапор України.
 


Загрузка...