Без батька залишились маленькі діти: рідні Ярослава Білинського з міста Ізмаїл просять підтримати петицію про присвоєння йому звання Герой України (посмертно)

Без батька залишились маленькі діти: рідні Ярослава Білинського з міста Ізмаїл просять підтримати петицію про присвоєння йому звання Герой України (посмертно)

Документ опублікований на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 21 березня 2024 року. До цього часу з необхідних для розгляду 25 тисяч голосів петиція набрала 13 067. Про це повідомляє Бессарабія.UA.

Білинський Ярослав був майстром спорту, тренером з веслування і  каное та професійним військовим. З 2014 року чоловік брав участь у захисті кордону на Луганському напрямку.

У січні 2024 року Ярослав приїхав додому в очікувану відпустку. Подружжя Білинських планувало важливу подію життя – Ярослав та Яна хотіли обвінчатися. Однак їхній мрії не судилося збутися.

23 січня 2024 року життя старшого лейтенанта, заступника начальника прикордонної застави з персоналу прикордонної комендатури швидкого реагування 17 прикордонного загону ім. Олександра Жуковського раптово обірвалося.
В мить осиротіли маленькі донечки Ксенія та Афія. Вони вже ніколи не зможуть відчути міцні обійми батька, його не буде поруч у важливі хвилини їхнього життя. Не може оговтатися після смерті коханого чоловіка молода дружина Яна, тепер вона вчиться жити заново без свого надійного чоловіка. Втратила чудового, дбайливого сина матір Ярослава, тепер він тільки у серці та спогадах.

“Ярослав був хоробрим, мудрим, відданим своїй справі професіоналом. Завжди відповідально ставився до поставлених завдань. Він не скаржився на втому, а навпаки мотивував побратимів на боротьбу за Україну. Його смерть стала великим ударом для всіх, хто його знав та завжди був пліч-о-пліч. Його матір втратила єдиного сина, я залишилася вдовою, а наші маленькі доньки осиротіли. Це непоправна втрата, це велика рана у наших серцях, яка вже ніколи не загоїться”, – написала у тексті петиції Яна Білинська.

За час роботи у прикордонній службі Білинський Ярослав Миколайович був нагороджений нагрудними знаками – “Прийшли – перші, пішли – останні” (5 мотоманеврова група ДПСУ); “Ветеран війни”; “Учасник АТО”.

Почесними відзнаками – “Перемога за нами” сектор “Д”, “За службу державі” (всеукраїнська ГО “Спілка ветеранів та працівників силових структур України “Звитяга”).

Зазначимо, збір підписів петиції про присвоєння звання  “Герой України” (посмертно) Білинському Ярославу триватиме ще 47 днів.

Підтримати документ №22/222426-еп можна за посиланням.

Пам’ятаймо та шануймо захисників України!

Джерело: Бессарабія.UA



Загрузка...