Сніданок за 10 хв.: 3 рецепти з новим смаком(фото)
Від сніданку залежить продуктивність усього дня. Вихідні не вийняток. Тоді хочеться поніжитися в ліжку, а не довго стояти біля плити. У цій статті зібрані кілька варіантів швидких страв для сніданку.
Шакшука - страва, яка зустрічається в ліванській, алжирської, туніської, єгипетської та ізраїльської кухнях. З кожним роком ця яєчня в пряному томатному соусі стає все більш популярною.
Шакшука
Інгредієнти:
2 ст. л. - оливкової олії
2 зубці часнику
по 1 шт. - червоний перець, жовтий перець, нарізаний смужками
1 ч. л. - меленого насіння кмину
4 яйця
400 г - консервовані або свіжі помідори
Приготування:
Нагріти олію і додати часник. Додати перець у сковороду з кмином і паприкою. Тушкувати, доки перець не стане м'яким. Помідори викласти на сковороду з лавровим листям і тушкувати близько 10 хв. до загустіння соусу.
Зробити 4 ямки в соусі та вбити в них яйця. Приправити сіллю та перцем.
Накрити сковороду кришкою і готувати 5 хв. Подавати шакшуку, посипану базиліком і коріандром.
Яєчня "Власник ранчо"
Інгредієнти:
400 г - картоплі
1 цибулина
2 зубці часнику
1 ст. л. - оливкової олії
100 г - кукурудзи
1 ч. л. - паприки
1 зелений перець чилі
200 г - консервованих помідорів
4 яйця
Приготування:
Відварити нарізану кубиками картоплю 7 хв. і процідити. Обсмажити цибулю до розм'якшення. Додати картоплю і готувати, доки та не почне трохи хрустіти.
Додати перець, часник, кукурудзу і перець чилі. Тушкувати ще 3 хв. Налити консервовані помідори і довести до кипіння. Коли картопля стане м'якою, приправити її сіллю і меленим перцем.
Зробити 4 лунки в картопляній суміші та вбити яйця. Смажити до готовності яєць, прикрасити свіжим коріандром, подавати прямо зі сковороди.
Ранковий тост
Інгредієнти
1 яйце
50 г - шматочок цільнозернового хліба
40 г - авокадо
15 г - м'який сир
Приготування:
На хліб намастити сир, викласти на нього авокадо.
Підсмажити яйце і покласти на авокадо.