Небо осяяло дивне блакитне світло: над Україною бачили падаючий метеор (відео)

Небо осяяло дивне блакитне світло: над Україною бачили падаючий метеор (відео)

В небі над Україною вчергове фіксують незвичайні спалахи – цього разу він трапився в ніч на 1 травня. Вночі в небі над Харківщиною та ще низкою областей помічали яскравий блакитний спалах, ймовірно, він комети чи метеора.

Відео з метеором, що осяяв нічне небо над Україною, публікували в місцевих Telegram-каналах.

Один з таких каналів написав, що вночі 1 травня небі над Харківщиною було видно яскравий спалах: "Цікаво, що про нього писали читачі з сусідніх областей". Серед інших областей, де помічали подібний спалах в небі, називають Полтавську, Харківську, Дніпропетровську, Запорізьку області.

Зауважується, що це могло бути космічне явище, комета, чи метеор. На відео можна помітити, як космічне тіло швидко пролетіло на небосхилі, залишаючи за собою яскраво блакитний хвіст.

В Telegram-каналі Alpha Centauri залишили наступний коментар: "Попередньо над центром та південним сходом країни згорів метеор. Подію бачили жителі Харківщини, Сумщини, Полтавщини, Запоріжжя, Дніпра. Будемо чекати на заяви астрономів".

На відео, які публікували місцеві мешканці, можна помітити, що космічне тіло створило досить яскравий спалах, що подекуди освітив вулиці та прибудинкові території. Проте потім світло швидко зникло, як і сам метеор.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...