Майдан в Грузії: силовики застосували водомети і сльозогінний газ проти протестувальників (фото)

Майдан в Грузії: силовики застосували водомети і сльозогінний газ проти протестувальників (фото)

У Грузії, де люди протестують проти проросійського закону "про іноагентів", поліція кілька разів намагалась розігнати протестувальників. Проти людей застосували сльозогінний газ, водомети та гумові кулі.

Про це пише "Ехо Кавказу".

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі закликала міністра внутрішніх справ припинити розгін мирної демонстрації.

"Грузинський народ не може і не мовчатиме!" У Тбілісі триває абсолютно невиправдане, неспровоковане та непропорційне застосування сили проти мирних протестувальників. Повна відповідальність повністю лягає уряд. Грузинський народ позбавлений права на мирний протест", - написала вона в мережі Х.

Протестувальникам закидають, акція нібито "вийшла за рамки закону, а протестувальники не підкорялись вимогам правоохоронців".

Повідомляється, що станом на 05:00 спецпризначенці відступили, а люди повернулися до будівлі парламенту Грузії й продовжили протест.

Наразі в протесті пауза, сьогодні проросійські сили в парламенті повернуться до розгляду законопроєкту о 12.00.

Нагадаємо, 30 квітня в парламенті Грузії розпочалося друге читання спірного законопроєкту про "іноземний вплив". Загалом він має пройти три читання, датою останнього визначили 17 травня.

Президент країни пообіцяла накласти на документ вето, якщо його буде прийнято у третьому читанні. Проте уряд має достатньо голосів, щоб це президентське вето подолати.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...