СБУ проводить контррозвідувальні заходи у центрі Києва: киян закликали до сприяння

СБУ проводить контррозвідувальні заходи у центрі Києва: киян закликали до сприяння

1 травня в центральній частині Києва представники Служби безпеки проводять планові контррозвідувальні (безпекові) заходи – громадян просять з розумінням поставитись до таких безпекових заходів та належним чином реагувати на дії правоохоронців.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram-каналі.

В повідомленні зауважується, що сьогодні, 1 травня, представники СБУ проводять безпекові заходи у центрі Києва:

"Служба безпеки проводить планові контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Шевченківського району Києва. Серед основних локацій – Софійська і Михайлівська площі та прилегла місцевість".

Подібні планові контррозвідувальні (безпекові) заходи спрямовані на перевірку та посилення контрдиверсійного захисту важливих державних об’єктів та місць масового перебування людей.

Зауважується, що ці заходи відбуваються спільно з Управлінням державної охорони, Національною поліцією, Військовою службою правопорядку ЗСУ та іншими підрозділами, що залучені до оборони столиці.

За час таких перевірок відбувається огляд території та окремих будівель і приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів. Це також стосується перевірки громадян, що знаходяться в центральній частині міста.

"Відпрацювання відбуватимуться з урахуванням правового режиму воєнного стану", – зауважують співробітники СБУ та наголошують, що під час перевірки можливим залишається:

  • обмеження проходу та проїзду вулицями міста,
  • перевірка документів громадян
  • огляд автотранспорту.

В такому випадку при собі краще мати документи, що посвідчують вашу особу.

В дописі СБУ закликало людей із розумінням поставитися до можливих незручностей і належним чином реагувати на законні дії та вимоги правоохоронців: "Наголошуємо, що у своїй діяльності Служба безпеки дотримується принципу законності, конституційної недоторканності прав і свобод громадян".

СБУ також показало кілька фото того, як відбуваються планові контррозвідувальні заходи в центрі Києва.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...