СБУ прийшла з обшуками до митрополита УПЦ МП з Запоріжжя, який виправдовував Росію і війну

СБУ прийшла з обшуками до митрополита УПЦ МП з Запоріжжя, який виправдовував Росію і війну

У середу, 1 травня, СБУ проводить обшуки у митрополита УПЦ МП Запорізького та Мелітопольського Луки (Андрій Коваленко).

Про це повідомили джерело "Української правди" у спецслужбі.

Подробиці у СБУ обіцяють оприлюднити пізніше.

За даними руху "Чесно", митрополита було помічено у поширенні проросійської пропаганди та виправдання збройної агресії РФ проти України.

Зокрема, у 2023 році Коваленко заявив, що масштаби гонінь часів Сталіна-Хрущова на Церкву були мізерно малі порівняно з тим, що відбувається зараз в Україні. Він заявив також, що причиною Куренівської трагедії стало закриття Києво-Печерської лаври та зазначив, що зараз Україною керує ворог роду людського.

У 2022 році митрополит заявляв, що українці заслужили російські бомбардування, оскільки вони терплять гей-паради в Києві та тому українці проти Бога і заслуговують на участь Содома та Гомори.

Також у своїх інтерв'ю Лука постійно наголошував, що він "гражданин неба", а війна – це "наказание за грехи". Виступав проти розривання зв'язків із москвою.

У 2021 році звинуватив УГКЦ у розпалюванні війни на Донбасі, назвавши католицизм релігією ненависті та кровопролиття.

Того ж року заявив, що Україна знаходиться під "зовнішнім управлінням" та США нібито хочуть повторити шлях Гітлера, а саме окупувати Україну, взяти українців в рабство, посварити українців з росією і змусили воювати проти неї, насаджувати "нетрадиційні цінності". Також Лука поширив російський фейк про "біологічну зброю", яку американці використовують на українцях.

У 2019 році відверто засудив надання Православній церкві України Томосу, порівнявши дії влади України з діями Гітлера, Сталіна та інших диктаторів.

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...