На Філіппінах на дні висохлої дамби виявили руїни давнього міста

На Філіппінах на дні висохлої дамби виявили руїни давнього міста

Руїни старого міста вже не вперше "спливають на поверхню". Це місце стало однією з туристичних візитівок країни.

На Філіппінах, неподалік від столиці Маніли, на дні висохлої дамби виявили руїни 300-річного міста. Про це повідомляє BBC.

Після кількох місяців без дощів і аномальної спеки рівень води в регіоні впав майже на 50 метрів від свого нормального рівня в 221 метр.

У березні 2024 року в середині дамби почали з'являтися частини церкви і надгробків. Рівень води весь час падав, тому поява руїн привернула увагу туристів, навіть незважаючи на те, що регіон страждає від сильної спеки.

Зазначається, що це вже шостий раз, коли майже 300-річне поселення спливає на поверхню з моменту створення водосховища для забезпечення місцевих фермерів водою і вироблення гідроенергії.

Метеорологи підкреслили, що місяці березень, квітень і травень зазвичай є найспекотнішими і найсухішими в країні, але цього року умови погіршилися через погодне явище Ель-Ніньо.

Ель-Ніньо - це різке підвищення температури (на 5-9 °C) поверхневого шару води у Тихому океані. Це явище планетарного масштабу і воно прямо чи опосередковано впливає на погоду значної частини Землі.

Відомо, що через аномальну спеку в країні закрили школи, а офісним працівникам порадили залишатися вдома.

 Скріншот


Загрузка...