Швидкий картопляно-сирний пиріг з тіста філо: шеф-кухар поділився рецептом смачного обіду

Швидкий картопляно-сирний пиріг з тіста філо: шеф-кухар поділився рецептом смачного обіду

Британський шеф-кухар Рік Стайн, який має корнуольське коріння, поділився рецептом смачного пирога із сиром, картоплею та шпинатом.

"Я дозволяю цьому чудовому зрілому чеддеру стати зіркою, з м’якшими смаками овочів, які підтримують", - сказав він Еxpress.

Рецепт швидкий і простий у виконанні. Щоб приготувати картопляно-сирний пиріг потрібно взяти:

  • картопля - 600 г;
  • вершкове масло - 75 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • шпинат - 260 г;
  • подвійні вершки - 175 мл;
  • яйця - 1 велике або 2 маленьких;
  • чеддер - 175 г;
  • діжонська гірчиця - 1 ч.л.;
  • сіль і перець;
  • тісто філо - 7-8 листів.

Візьміть велику сковороду з антипригарним покриттям і обсмажте нарізану цибулю з 35 г вершкового масла до м’якості і золотистого кольору. Потім змішайте вершки та яйця в мисці та приправте великою кількістю чорного перцю.

Відкладіть їх на потім. Очистіть картоплю, потім відваріть її до готовності, злийте воду та промийте під холодною водою. Поріжте овоч на скибочки товщиною 0,5 см. Вимийте та обсмажте шпинат. Тепер збираємо пиріг.

Візьміть форму діаметром 23-25 ​​см і викладіть чотири листи змащеного маслом тіста філо, чергуючи напрямки і роблячи бортики. Додайте половину нарізаної картоплі, потім розсипте трохи цибулі і шпинату. Далі вилийте половину вершкової суміші, посипте половиною тертого сиру й приправте спеціями.

Повторіть шари з рештою картоплі, шпинату та цибулі, знову приправте, залийте вершками й посипте сиром. Згорніть поверх начинки краї бортиків і зверху покладіть ще 2-3 листи змащеного маслом філо. Змастіть верх пирога маслом і випікайте 10 хвилин при 190C, потім накрийте блюдо листом фольги, щоб воно не пригоріло.

Зменшіть температуру духовки до 170C і готуйте ще 20-25 хвилин або доки він повністю не приготується. Дайте охолонути у формі протягом 10 хвилин після виймання з духовки.



Загрузка...