У Києві поліція пересіла на коней: де патрулюватимуть

У Києві поліція пересіла на коней: де патрулюватимуть

Коні "Принц" та "Паскаль" вийшли на патрулювання у Києві.

На патрулювання столичних вулиць вийшли кінні екіпажі. Поліцейських на жеребцях можна побачити у паркових зонах та зонах відпочинку. Бо кавалеристи партулюватимуть тільки ті місця, куди на авто не дістатися.

Що коні беруть із собою на патрулювання та що їм найбільше заважає працювати - у матеріалі кореспондентки ТСН Інни Боднар.

Коні "Принц" та "Паскаль" вийшли на патрулювання у Києві. Коник "Принц" родом із Харкова, до життя у Києві він ще звикає. Харківські патрульні коні поповнили київський колектив після повномасштабного вторгнення. І наразі кінний патруль діє тільки у столиці. У ньому 12 коней і всі чоловічої статі. Перед виходом на зміну, жеребчики їдять, їх причісують та одягають в амуніцію. На патруль із собою беруть: дубинку, аптечку, планшет і рушник. Останнє щоби протирати піт з коня.

 
Кінний патруль / ©
Кінний патруль

На сигнал повітряної тривоги тварини не реагують. Патрульні-кавалеристи, зізналися, що подумували і про свою сирену, аби її вмикати, коли женуться за правопорушником.

Серед досягнень кінного патруля - знайдена у лісі загублена дитина та евакуація травмованого відпочивальника. А скількох наркоманів доганяли, то й не перерахувати. Кінні патрулі чергують у столиці у парках та зонах відпочинку, куди на авто не дістатимся. На великодні свята, кажуть у поліції, вийдуть у посиленому складі.

"Поряд з конями є мотопатрулі, велопатрулі. Відновлюються всі види альтернативного патрулювання. Коняча зміна на патрулі - до шести годин", - каже перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький. 

Швидко пересуватися маршрутом коням не вдається. На шляху весь час - охочі погладити. Конячими патрулями буде час насолодитися. Бо вони патрулюватимуть аж до осені. 



Загрузка...