Поминальні дні 2024: як Київ вшановуватиме рідних з 12 по 15 травня

Поминальні дні 2024: як Київ вшановуватиме рідних з 12 по 15 травня

У Київській міській військовій адміністрації розповіли про особливості поминальних днів в столиці, які цьогоріч припадають на 12-15 травня. 

Біля кладовищ в ці дні буде посилена охорона, уточнив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. Він наголосив, що поминальні дні - це важлива традиція для вшановування рідних, близьких, усіх тих, кого з нами вже немає. Водночас чиновник нагадав:

"Війна триває і ворог не припиняє наносити ракетні удари ані на день. Навіть у світлий день Великодня росіяни атакували мирні українські міста. Тому прошу зважати на існуючі небезпеки і загрози".

Попко закликав тих, хто піде на кладовища, приділити максимум уваги власній безпеці. "Не створюйте скупчення, максимально обмежте час свого перебування на цвинтарі, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. За потреби - звертайтеся до правоохоронців. Вони чергуватимуть біля усіх кладовищ", - наголосив Попко. 

За його словами, у поминальні дні для забезпечення порядку і безпеки будуть залучені загалом близько 1400 співробітників поліції, муніципальної охорони та Нацгвардії.

В КМВА нагадують, що перевірка і розмінування місць поховань була здійснена минулоріч. Також зазначають, що під час поминальних днів у столиці будуть запущені додаткові маршрути громадського транспорту до місць поховання, зокрема, майже півтори сотні автобусів, які курсуватимуть від станцій метро до цвинтарів. 



Загрузка...